Вени Захариева

Simple Instagram Icon
Simple Facebook Icon

Body Mechanic

Да дадеш частица от себе си и знанията си на някой друг, за да му помогнеш да се почувста по-добре в тялото и съзнанието си е уникално чувство и голямо предизвикателство. Но същевременно и огромна отговорност! Стремежът, който имам е, чрез познанията и опита си, натрупани в годините, за движението, позицията на тялото, изграждането на сила, мобилност, гъвкавост, да помогна на хората да изградят една по-добра версия на себе си.


Много бих искала да насоча вниманието на хората към важността и значението на движението в живота и в ежедневието ни. И да им покажа, че не е необходимо човек да прекарва часове наред в тежки силови тренировки, за да постигне значителни резултати в развиването на добра физика.

В годините, през които съм се занимавала с различни спортове съм взела много от всеки един. Разгърнала съм в по-големи детайли познанията и уменията си по мобилност, стречинг, координация и функционалност на движенията, прaвилна позиция на тялото. В класовете по „Йогалатес“ наблягаме именно на тези аспекти, като ги комбинираме с дишането, мощен инструмент, с помощта на който да задълбочим тренировките. В класовете по "Мобилити" наблягаме на дълбоко раздвижване на всички стави, упражнения за увеличаване на обема на движението им, освобождаване на натрупаното напрежение и скованости в отделните части на тялото и засилване на мускулите, за да могат да поддържат по-добра стойка и тонус."

Тялото на човек е изключително сложен механизъм от скачени съдове, които са в пълна взаимозависимост. Доброто движението помага целият този механизъм да функционира плавно и гладко, без излишно напрежение и натоварване.


Обучения и сертификати:


  • Сертифициран инструктор по „Мобилност“ при Радослав Рангелов
  • Сертификат за преминато онлайн обучение по „Основи на мат пилатес“ с лектор Josie McKenlay
  • Онлайн курс " Mobility and accommodating resistance"
  • Специализиран уебинар в три части Ресторативно движение за здрави бедра и стъпала
  • Онлайн курс Биомеханика и функция на стъпалата
  • Семинар "Дишането като част от по-добрата стойка на тялото"